BÉT

Csökkenéssel nyithat a tőzsde a szakértő szerint

Az elemző negatív nyitásra számít, miután a Mol negyedik negyedéves gyorsjelentése várhatóan lehúzza majd az indexet.

2016.02.24 08:38MTI

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője negatív nyitásra számít, miután a Mol negyedik negyedéves gyorsjelentése várhatóan lehúzza majd az indexet. Bár jó eredményekkel zárta a Mol a 2015-ös évet, de a vártnál nagyobb mértékű leírásokat hajtottak végre, emiatt az adózott eredmény jóval elmarad a konszenzustól. Negatívan hathat a részvény árfolyamára, hogy csökkentették a kitermelési tervszámokat és a földtani készletek is alacsonyabbak a tavalyinál.

A Magyar Telekom szerdán piaczárás után jelent - írta.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 160,74 pontos, 0,69 százalékos csökkenéssel, 23 171,97 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt. A Mol 10 forinttal, 0,07 százalékkal 14 030 forintra erősödött, 920,6 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 147 forinttal, 2,40 százalékkal 5968 forintra csökkent, forgalmuk 3,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,22 százalékkal 414 forintra nőtt, forgalma 636,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama nem változott 4950 forintot ért, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.