Fejlesztés

Újabb gyár létesítésének közigazgatási hatósági ügyeit tette kiemeltté a kormány

A kiemelt jelleg miatt építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt nem kell beszerezni.

2015.12.29 16:40MTI

A Gyöngyöshalászon megvalósuló ipari telephely létesítésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról hozott rendeletet a kormány, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.

A rendelet csak a helyrajzi számokat közli, de minden bizonnyal ezek az Apollo Tyres Hungary Kft. új gyárának a területei.

A beruházással összefüggőnek kell tekinteni mindazokat a közigazgatási hatósági eljárásokat, amelyek a beruházás megvalósításához, használatbavételéhez, továbbá üzemeltetésének beindításához szükségesek.

Ezekben a kiemelt jelentőségű ügyekben - koordinációs feladatokat ellátó kormánymegbízottként - a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat jelölte ki a kormány.

A hatósági eljárásokban a szakhatóság - a hatóság határozatának meghozataláig felhasználható - előzetes szakhatósági állásfoglalást köteles kiadni. A közigazgatási hatósági ügyekben hozott döntések pedig - a fellebbezésre tekintet nélkül - végrehajthatók.

A kiemelt jelleg miatt építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt nem kell beszerezni, településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni és településképi bejelentési eljárásnak sincs helye.

A rendelet keddtől hatályos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.