Gazdaság, kereskedelem

Közel 10 ezer milliárd forint is lehet a kiskereskedelem éves forgalma

A forgalom 5-6 százalékkal bővült az előző évhez viszonyítva és decemberben is hasonló ütemű bővüléssel számolnak.

2015.12.29 08:46MTI
Forrás: Youtube

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint 2015-ben megközelítheti az éves fogyasztási célú költekezés összege a 10 ezer milliárd forintot.

Vámos György az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában kedden azt mondta, október végéig vannak adataik, ezek szerint a forgalom 5-6 százalékkal bővült az előző évhez viszonyítva és decemberben is hasonló ütemű bővüléssel számolnak.

Kiemelte, hogy az online kereskedelem 30-40 százalékkal növekedett, és éves szinten 230 milliárd forintot is elérheti az éves forgalom. Hozzátette: előrejelzések szerint 2-3 évig még kétszámjegyű lehet a szektor bővülési üteme.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.