2024-ig tart a "lebontás"

Mintegy kétszáz IT-termék vámja csökken

Az érintett termékek jellemzően elektronikai áruk, számos egészségügyi diagnosztikai készülék van köztük.

2015.12.22 08:13MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Mintegy kétszáz információtechnológiai termék, köztük optikai és orvosi berendezések vámjának csökkentéséről írtak alá megállapodást a Kereskedelmi Világszervezet országai Kenyában - jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Mikola István elmondta: a szervezet konferenciáján 164 ország képviselői vettek részt, az információtecnológiai megállapodást valamennyien aláírták. Ennek értelmében 201 új termék vámját csökkentik, illetve törlik el a következő években.

Az érintett termékek jellemzően elektronikai áruk, számos egészségügyi diagnosztikai készülék van köztük.

A nemzetközi megállapodás 2016. június végén lép életbe, és a "vámlebontás" 2024-ig tart - mondta a KKM államtitkára, hozzátéve: az első három évben történik a termékcsoport legnagyobb mértékű vámcsökkentése.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.