Eurostat

Nőtt az építőipar termelése az Európai Unióban

Előzetes adatok szerint októberben az előző havihoz képest szezonálisan kiigazítva az euróövezetben 0,5 százalékkal, az unió egészében (EU28) pedig 0,1 százalékkal nőtt az építőipar termelése.

2015.12.18 02:30MTI

Tavaly októberhez képest az eurózónában 1,1 százalékkal, az EU28-ban pedig 1,2 százalékkal nőtt az építőipar kibocsátása.

Szeptemberben az euróövezetben 0,7 százalékkal, az EU-ban pedig 0,2 százalékkal csökkent havi összevetésben az építőipari termelés.

Éves összevetésben a legnagyobb növekedést októberben Szlovákiából jelentették (29,7 százalék), majd Svédország (13,8 százalék) és Románia (10,2 százalék) következik.

A legnagyobb csökkenést Szlovéniában (mínusz 11,8 százalék), Magyarországon (mínusz 7,8 százalék) és Bulgáriában (mínusz 5,2 százalék) regisztrálták.

Az Eurostat Magyarországra vonatkozó számai megegyeznek a KSH által szerdán közölt adatokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.