Az Eximbank

Van olyan bank, amelyik idén 391 milliárd forint hitelt helyez ki

A bank idén nyitott képviseletet Moszkvában és Isztambulban.

2015.12.16 08:55MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) az idén 391 milliárd forint hitelt és hitel jellegű terméket helyez ki - mondta Urbán Zoltán, a bank vezérigazgatója szerdán az M1 aktuális műsorában.

Legutóbb még 385 milliárd forintra becsülték a bank idei új kihelyezéseinek értékét, ami a korábbi tervek szerint 327 milliárd forint lett volna.

A vezérigazgató magyarázata szerint a hitel jellegű termékek között tartják számon például a bankgaranciákat és a faktorálást, amikor egy magyar exportőr külföldi számláit veszik meg, és fizetik ki annak ellenértékét a vállalkozásnak.

Urbán Zoltán emlékeztetett arra, hogy a bank idén nyitott képviseletet Moszkvában és Isztambulban.

A moszkvai képviselet 20 éve az export-hitelbiztosító irodájaként működött, az idén már az Eximbank is nyitott irodát a képviseleten belül. Ez az iroda lefedi Mongóliától Ukrajnáig, illetve Délkelet-Ázsiáig a volt szovjet utódállamokat, és még egy kicsit azon túl is.

Az isztambuli iroda, hasonló módon, regionális szerepet lát el, így segíti a Törökországgal szomszédos országokba irányuló exportot és az ebből a régióból Magyarországra érkező befektetőket is - mondta Urbán Zoltán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.