685 milliós beruházás

Befejeződött a Szolnok megyei kormányhivatal épületeinek korszerűsítése

Az Európai Unió és a magyar állam által támogatott, mintegy 685 millió forintos beruházásnak köszönhetően éves szinten mintegy 19 millió forintos költségmegtakarításra számítanak a fejlesztés által érintett hat megyei helyszínen.

2015.11.22 00:30MTI

Befejeződött a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal épületeinek energiahatékonysági korszerűsítése. Az Európai Unió és a magyar állam által támogatott, mintegy 685 millió forintos beruházásnak köszönhetően éves szinten mintegy 19 millió forintos költségmegtakarításra számítanak a fejlesztés által érintett hat megyei helyszínen - közölte a kormányhivatal az MTI-vel.

A projekt kommunikációját végző Szféra-Tisza Kft. tájékoztatása szerint a megyei kormányhivatal 2013 decemberében több mint 447 millió forintot nyert el a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretén belül energiahatékonysági korszerűsítésre, az összegből a tulajdonában lévő két szolnoki - Indóház úti, Verseghy úti - épületet korszerűsítette.

Egy 2015-ös kormányhatározatnak köszönhetően további mintegy 240 millió forint forráshoz jutott a kormányhivatal, az összegből további négy helyszínen öt épületet újított fel: a szolnoki Vízpart körúti 1-es és 2-es labort, a Kossuth úti és az Ady Endre úti, valamint egy jászberényi épületet.

Az öt szolnoki és egy jászberényi helyszínen kicserélték a nyílászárókat, homlokzati és padlásfödém-hőszigetelés történt.

A szolnoki Indóház úti irodaépületben és vizsgálóműhelyben emellett beépítettek két kondenzációs fali gázkazánt és egy-egy napkollektoros rendszert, új radiátorokat helyeztek el, kicserélték a lámpatesteket, a lapos tetőkön pedig napelemes kiserőmű létesült.

A szolnoki Verseghy úti kis épület és irodaépület esetében talajvíz-hőszivattyút és egy gázkazánt helyeztek el, kicserélték a lámpatesteket, a vízellátást napkollektor segíti. A hőszivattyús fűtési rendszerhez kapcsolódóan új vezetékhálózatot építettek ki. A főépület tetőszerkezetére és a déli oldali udvarra 119 napelemet telepítettek, ezek termelik a létesítmény villamosenergia-fogyasztásának jelentős hányadát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.