Lapszemle

Hiába a sok csábító reklám, nehezen adnak hitelt a bankok

A lakáshitelekről szóló reklámkampányok és akciók ellenére a pénzintézetek igencsak megnézik, kinek adnak hitelt.

2015.11.05 07:28ma.hu

A Világgazdaság szerint az ingatlanárak emelkedése nem kedvez a hiteleseknek, a bankok nem mindig adják meg 20 százalék önerővel a hitelt, továbbá nem vállalják az elrugaszkodott árú lakások kockázatát sem.

A bankok szívesen adnának lakáshitelt, de nem mindenkinek és nem mindenáron - áll a cikkben. A lap úgy tudja, a hitelközvetítők nemrég az egyik banktól olyan levelet kaptak, hogy "bizonyos ügyfélszegmensekben" novembertől csökkenhet a hitelfedezeti arány és a jövedelemigazolásokat sem fogadják el egyes esetekben.

A lapnak nyilatkozó egyik szakember szerint a 20 százalékos önerős hitel még Budapesten is sokaknak elérhetetlen, mert a bankok még akkor is legfeljebb a lakás forgalmi értékének 70-75 százalékát hitelezik meg, ha az ingatlan igazán kapós.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.