Minőség

Nemzetközi minősítést kapott a debreceni tudáspark

A vidéki nagyvárosok közül elsőként nemzetközi BREEAM in Use minősítést kapott az IT Services Hungary Kft. által bérelt debreceni tudáspark.

2015.10.16 16:03MTI

Barta Zsombor nemzetközi minősítő, a Sentient Kft. fenntarthatóság üzletág igazgatója elmondta: a fenntarthatóságot, környezettudatosságot és emberközpontúságot értékelő angolszász minősítési rendszerben a debreceni irodaház "nagyon jó" minősítést kapott az épület és annak üzemeltetése is.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere kiemelte: a városban az SSC szektorról - a magas hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásokról - 2007-től, éppen az IT Services Hungary Kft. megjelenésétől lehet beszélni, a cég ma már 2500 magasan képzett dolgozónak ad munkát.

Az a törekvésük, hogy ez a foglalkoztatotti létszám a következő tíz évben megduplázódjon a magas hozzáadott értéket képviselő szolgáltatások területén - fűzte hozzá a városvezető.

Mózes István, az irodaházat építtető tulajdonos, a Hun-Office Kft. ügyvezetője a minősítések átvétele után felidézte, hogy a debreceni innovációs és tudásparkban 2009-ben épült irodakomplexum az akkori legmodernebb technológiai és környezetvédelmi szempontok figyelembe vételével készült.

Az épület tervezése és kivitelezése során nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a beépített anyagok és berendezések mindegyike maximálisan feleljen meg a zöld irodaház koncepciónak - mondta.

Hozzátette: az átadás óta eltelt években rendszeres és folyamatos karbantartásokkal és az azóta született legújabb technológiai újítások alkalmazásával bizonyították, hogy az energiatakarékosság, a környezettudatosság és fenntarthatóság hármasa egy ilyen nagy épületben is elérhető.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.