Hitelminősítés

Megerősítette a magyar adósosztályzatot a Standard & Poor's

A nemzetközi hitelminősítő nem módosította sem a devizában és forintban fennálló hosszú és rövid futamidejű szuverén kötelezettségek "BB plusz/B" szintű besorolását, sem annak stabil kilátását.

2015.09.18 19:17Pavlovic

Az S&P a bejelentéshez fűzött, péntek este Londonban ismertetett elemzésében közölte, hogy az idén 3 százalékos, a 2015-2018-as időszakra éves átlagban 2,4 százalékos növekedési ütemeket vár a magyar gazdaságban.

A cég szerint az alacsony olaj- és földgázáraknak, az emelkedő foglalkoztatottságnak, a devizaalapú hitelek átváltása miatt csökkenő elővigyázatossági megtakarításoknak és az alacsonyabb adósságszolgálati terheknek az elkölthető jövedelmi hányadra gyakorolt hatása egyaránt elősegítette a háztartási szektor fogyasztásának élénkülését, a 6,8 százalékos munkanélküliségi ráta pedig egy évtizedes mélyponton jár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.