Tesco helyett

Ízlelgessük a kifejezést: jöhet a "Wal-Mart-gazdaságos"...

Lapértesülések szerint hamarosan a közép-kelet-európai Tesco-üzletek eladására is sor kerülhet: a szlovákiai, a csehországi, a lengyelországi és a magyarországi áruházakra.

2015.09.09 10:08ma.hu

Egy hónapon belül hivatalosan is eladóvá válik a Tesco közép-kelet-európai hálózata, az egyik lehetséges felvásárló pedig az amerikai Wal-Mart áruházlánc - írja a portfolio.hu az ujszo.com és a szlovák Hospodárske noviny értesülésére hivatkozva.

A héten jelentette be a Tesco, hogy eladja dél-koreai üzletágát a reorganizációs intézkedések jegyében. A szlovák Hospodárske noviny értesülései szerint hamarosan a közép-kelet-európai üzletekre is sor kerülhet, a szlovákiai, a csehországi, a lengyelországi és a magyarországi áruházakra - írja az ujszo.com.

A lehetséges felvásárlóként a Wal-Mart áruházláncot említi a szlovák lap, de a híresztelések szerint szóba jöhet még a francia Groupe Casino és a japán Aeon társaság is. A Wal-Mart hálózatában Európa még egyelőre "fehér folt", egyedül a brit piacon van jelen az amerikai áruházlánc.

A Tesco 95 éves története alatt nem volt még ilyen súlyos a helyzet a cégnél. Profit warningok és könyvelési botrány sújtották a céget, miközben a hazai piacán a diszkont láncok szépen lassan elszívják a vásárlóit. A sorozatos profit warningok, a könyvelési botrány, a csökkenő piaci részesedés és a zuhanó profit miatt több vezető, köztük a vezérigazgató is távozásra kényszerült. Az új vezérigazgató láthatóan igyekszik megállítani a vállalatnál kialakult krízishelyzetet, válságkezelő tervében több száz millió fontos költségcsökkentésekről beszélt, és eszközeladásokat is kilátásba helyezett, hogy a csökkenő árak okozta negatív hatásokat ellensúlyozzák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.