Görög válság

Első körben 23 milliárd eurót kaphatnak a görögök

Brüsszelben az euróövezet pénzügyminisztereinek péntekre összehívott rendkívüli üléséről a görög segélycsomag kapcsán kiszivárgott, hogy a szakértők jelentős összeg kiutalását ajánlották Athénnak első részletként.

2015.08.14 22:00MTI

A pénzügyminiszterek szakértői bizottsága (EWG) azt javasolta az euróóvezeti szakminisztereknek, hogy a három évre szóló, 84-86 milliárd eurós segélycsomagból azonnal 23 milliárd eurót utaljanak át Görögországnak. Ebből az összegből 13 milliárd eurót Athén az esedékes adósságok rendezésére fordíthat, 10 milliárd eurót pedig a bankok feltőkésítésére.

A pénzügyminiszterek tárgyalása elhúzódhat néhány ország és elsősorban Németország miatt, amelyek szerint a segélycsomagról szóló megállapodás-tervezet nem eléggé kidolgozott, és nem lesz képes elég bevételt generálni a költségvetésnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.