Védekezés a belvíz ellen

Befejeződött mintegy 30 ezer kilométer csatorna feltérképezése

A belvíz elleni hatékony védekezés érdekében 27 899 kilométer állami tulajdonú csatornahálózatot térképeztek fel országszerte, és adatbázis is készült a káros vizek elvezetését végző csatornahálózatról.

2015.08.13 18:05MTI

A tájékoztatás szerint a mintegy 15 hónap alatt kivitelezett programra a NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és az Országos Vízügyi Főigazgatóság konzorciumban 4,619 milliárd forint támogatást nyert el. A projektet az Európai Unió Kohéziós Alapjából és a magyar költségvetésből finanszírozták.

A vizek és vízi létesítmények megfelelő kezeléséhez, fejlesztéséhez alapvető fontosságú egy olyan adatbázis létrehozása és működtetése, amely objektív és naprakész képet nyújt a vizek és vízi létesítmények tényleges elhelyezkedéséről, geometriai adatairól és tulajdonviszonyairól - olvasható a projekt zárása kapcsán kiadott közleményben.

A tájékoztatás szerint a kataszter alapján - a tulajdonviszonyok pontos ismerete mellett - a szakemberek, üzemeltetők megfelelő színvonalú, üzemvitelt befolyásoló döntéseket tudnak majd hozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.