Lapszemle

Nincs veszélyben az idei adósságcél

Nyugodt viszonyok jellemzik a belföldi állampapírpiacot - mondta az Államadósság-kezelő Központ vezérigazgató-helyettese.

2015.07.18 10:24MTI

Az ez évi állampapír-kibocsátások és a központi kormányzat adóssága az eredeti, az elmúlt év decemberében közzétett éves finanszírozási tervnek megfelelően alakul, nyugodt viszonyok jellemzik a belföldi állampapírpiacot - mondta a Magyar Hírlapnak adott, szombaton megjelent interjújában Borbély László András, az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese.

Úgy fogalmazott: nem látszik olyan tényező, amely megkérdőjelezhetné az adósságcsökkentési cél megvalósítását. Mindezt annak apropóján mondta, hogy forintban "mérve" az eddigi legnagyobb adósságszámot mutatta ki az ÁKK ezen a héten.

A szakember kitért arra is: a belföldi és a forintban történő finanszírozás a cél, vagyis a jövő évben esedékes 5,5 milliárd euró összegű devizalejárat visszafizetése döntően forintkibocsátásokból valósul meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.