Pénzügy

Báger Gusztáv lesz a monetáris tanács új tagja

Báger Gusztáv lesz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának új külsős tagja, aki Kandrács Csaba helyét veszi át. Az Országgyűlés gazdasági bizottsága szerdán hallgatja meg a jelöltet.

2015.07.01 11:42MTI

Az MNB kedden közölte, hogy Kandrács Csaba július 6-i hatállyal lemond a monetáris tanácsban viselt tagságáról, a jövőben ugyanis a MARK Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő Zrt.-nél betöltött elnök-vezérigazgatói feladataira kíván összpontosítani.

Báger Gusztáv 1938-ban született, 1961-ben szerzett közgazdász diplomát a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen, 2003-2008 között az Állami Számvevőszék, Fejlesztési és Módszertani Intézetének főigazgatója volt, egyetemi tanár a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Tagja a Magyar Írószövetségnek, 2012-ben József Attila-díjjal tüntették ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.