Az FM háttérintézménye

A környezet- és a természetvédelem is feladata a Herman Ottó Intézetnek

A mezőgazdasági termelés mellett a környezet- és a természetvédelmet is érintik a múlt héten megalakult Herman Ottó Intézet döntéselőkészítő feladatai.

2015.06.29 11:15MTI

Mezőszentgyörgyi Dávid, az intézet főigazgatója az M1 aktuális csatornán hétfőn kifejtette, hogy a Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményeként július 1-től működő intézmény csak a nevében új: a korábbi Nemzeti Agrárszaktanácsadási Képzési és Vidékfejlesztési Intézet változtatja meg a nevét, feladatait - a vidékfejlesztés kivételével - megtartja. Ebbe az intézménybe beleolvad a Nemzeti Környezetügyi Intézet is.

Az intézet munkájáról szólva a főigazgató példaként említette a Natura 2000 természetvédelmi területeket, ahol mezőgazdasági termelés is folyik. Ahhoz, hogy el lehessen dönteni, milyen gazdálkodás folyhat az ott lévő flóra és fauna megőrzésével, folyamatosan monitorozni, vizsgálni kell a területet, és az adatgyűjtés alapján javaslatokat tenni a döntéshozóknak - közölte.

Hozzátette, a klímaváltozás hatásainak felmérése és az alkalmazkodás "jó gyakorlatának" a kidolgozása a gazdálkodók számára szintén az intézet feladatai közé tartozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.