Méltatás

Rekordévet zárhat az osztrák beutazó turizmus idén

A legjelentősebb osztrák napilapok (Heute, Österreich), valamint a fiatalok körében kedvelt és véleményformáló életmód-magazinok mind-mind elismeréssel méltatják Magyarországot.

2015.06.22 03:30MTI

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. ausztriai irodájának becslése szerint az idén először haladja majd meg éves szinten a 200 ezer vendégéjszakát az Ausztriából érkezett vendégek által generált forgalom a főváros szálláshelyein - ismertette hírlevelében az MT Zrt.

Az MT hivatkozik a statisztikai hivatal friss jelentésére, amely szerint az idei év első harmadában közel 14 százalékkal több osztrák vendégéjszakát regisztráltak a központi régió kereskedelmi szálláshelyein, mint a tavalyi - rekordnak számító - év hasonló időszakában.

Kiemelik, hogy Ausztria piacvezető túraszervezője, a RUEFA utazási iroda felmérése szerint az osztrák utazóknál Budapest idén először került be a TOP 10 felkeresni tervezett európai város közé.

A legjelentősebb osztrák napilapok (Heute, Österreich), valamint a fiatalok körében kedvelt és véleményformáló életmód-magazinok mind-mind elismeréssel méltatják Magyarországot. Az osztrák turisták minden negyedik külföldi utat kulturális és városlátogatási célból tesznek meg, ezért Budapest kiemelt kulturális eseményeiről (Budapesti Tavaszi Fesztivál, Bridging Europe Fesztivál, Nyári- és Őszi Fesztivál) az MT Zrt. folyamatosan informálja az osztrák sajtót - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.