A következő évtizedben léphet szolgálatba

Új helikopter tervezését jelentette be az Airbus Helicopters

Új generációs, nagy hatótávolságú helikopter tervezését jelentette be a Le Bourget-ban zajló légi szalonon az Airbus Helicopters, a jármű a következő évtizedben léphet szolgálatba.

2015.06.16 11:15MTI

Guillaume Faury, a cég elnök-vezérigazgatója keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, jelenleg a tervezési fázisban van az XX nevű koncepció, a pontos adatokat csak később közlik. A cég vezetője szerint a jelenlegi H225M típust szeretnék leváltani egy kényelmesebb, gazdaságosabban üzemeltethető és halkabb helikopterrel, de a két helikoptert egy ideig párhuzamosan fogják gyártani.

Az Airbus először a polgári és kereskedelmi felhasználásra szánt verziót készíti el, ezek a következő évtizedben léphetnek szolgálatba, a hosszabb tervezési idő miatt a harcászati felhasználásra alkalmas verzió később készülhet el.

Guillaume Faury az új gép tervezését azzal indokolta, hogy a piac gyorsan változik, amelyet egy új típussal tudnak követni, és meggyőződése, hogy később a városon belüli és az egymáshoz közeli városok közötti személyszállításban is fontosabb szerepe lesz a helikoptereknek.

Az Airbus Helicopters (korábbi nevén Eurocopter) 2015 első negyedévében 1,2 milliárd euró árbevételt ért el, rendelésállománya 12,3 milliárd euró értékű volt. Mintegy 12 ezer légi járművüket üzemeltetik 152 országban, munkavállalóik száma 2014 év végén 23 ezer volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.