ÉTER-1.

Visszadobta a bíróság a GVH bírságát

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az ÉTER-1. Mérnöki és Tanácsadó Kft.-vel szemben 1.300.000 Ft eljárási bírságot kiszabó végzését a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jogerős végzésével hatályon kívül helyezte, és a Gazdasági Versenyhivatalt új eljárásra kötelezte.

2015.06.04 12:00ma.hu

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa 1.300.000 forint eljárási bírságot szabott ki még múlt év októberében az ÉTER-1. Mérnöki és Tanácsadó Kft.-re (ÉTER-1 Kft.). Erre reagálva az ÉTER-1 Kft. keresetet nyújtott be az eljárási bírság kiszabásáról szóló végzéssel (Vj/65-194/2012) szemben, mely szerint a vállalkozás az előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatkor dokumentumokat törölt a számítógépeiről.

Az eljárási bírságot kiszabó végzést végül a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jogerős végzésével hatályon kívül helyezte, és a Gazdasági Versenyhivatalt új eljárásra kötelezte.

Mint ismeretes, a gazdasági versenyt korlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt indított versenyfelügyeleti eljárást a GVH 2012. november 28-án az ÉTER-1 Kft. és további hét vállalkozás ellen. A GVH 2012. november 28-30. napjain előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatot tartott az ÉTER-1 Kft. telephelyén. A hivatal szerint az ügyvezető utasítására az eljárás alá vont vállalkozás munkatársai több dokumentumot töröltek a vizsgálattal érintett számítógépekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.