Cseresznye viszont lesz

Kevesebb meggyet ehetünk idén

A meggyből a tavalyinál kevesebb, a cseresznyéből a tavalyihoz hasonló mennyiségű termésre számít a Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke.

2015.06.04 07:53MTI

A Magyar Hírlap csütörtöki számában Ledó Ferenc elmondta, meggyből a tavalyi kilencvenezernél kevesebb, 65 ezer tonna, cseresznyéből 18 ezer tonna lehet.

A tavalyinál nagyobb vetésterületen terem idén görögdinnye, a szezon már hónap végén elkezdődik, és vélhetően az ára sem emelkedik a dinnyének - jelezte az elnök.

Közölte, a tavalyinál kevesebb sárga- és őszibarack várható, míg szilvából átlagos termés lehet. Ledó Ferenc hétszázezer tonna körüli termést vár almából, paprikából 180 ezer, paradicsomból 120 ezer, csemegekukoricából 37 ezer tonnát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.