Még év vége előtt átsorolhat a Fitch

NGM: egy lépésre a befektetésre ajánlott kategóriától

Várhatóan még az év vége előtt átsorolja Magyarországot a befektetésre ajánlott kategóriába a Fitch azt követően, hogy a hitelminősítő stabilról pozitívra változtatta a magyar államadósságra vonatkozó kilátását.

2015.05.26 09:03MTI

Ez a lépés nagy elismerés Magyarország számára és várható volt, hiszen az elmúlt öt év gazdaságpolitikája nyomán egyensúlyba került a költségvetés és megtörtént a növekedési fordulat is - közölte Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

Mint elmondta: Magyarország nagy utat tett meg az elmúlt öt évben, stabil lábakon áll és fenntartható a növekedés, illetve drasztikusan leépültek a külföldi tartozások, vagyis egyre megbízhatóbb adósokká válunk a külvilág számára.

Ezt elismerik a nagy nemzetközi hitelminősítők is, ami az állampapír-piaci hozamok csökkenéséhez vezet, illetve javulhatnak a hitelfelvételi kondíciók a vállalkozások számára is - mondta a politikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.