Liget Budapest

Több lesz a zöldterület a Városligetben

2018-ra megvalósul a liget fejlesztése és a Nemzeti Galéria gyűjteménye is a városligetben kap helyet. A terület zöldfelületének védelme és megújítása kiemelkedően fontos eleme a Liget Budapest projektnek.

2015.05.14 20:10MTI

A Liget Budapest projekt eredményeként növekedni fog a zöldterület és javulni fog a Városliget jelenlegi állapota - hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna műsorában csütörtök este Baán László, a projekt miniszteri biztosa.

Megerősítette, hogy 2018-ra megvalósul a liget fejlesztése és a Nemzeti Galéria gyűjteménye is a városligetben kap helyet. Mint elmondta, a terület zöldfelületének védelme és megújítása kiemelkedően fontos eleme a Liget Budapest projektnek.

"Igazi vonzerő lesz, de úgy, hogy közben a jelenlegi 60-ról 65 százalékra nő majd a zöldterület" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy év végén megkezdődik a Petőfi Csarnok és a Hungexpo-épületek bontása és 2016 elején kezdődnek el az építkezések.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy egy ilyen nagyléptékű beruházásnál a tervezési folyamat, az előkészítés sokkal hosszabb időt vesz igénybe, mint maga a megvalósítás.

Mint elmondta, a Városligetben lévő intézmények körüli területek viszonylag karban vannak tartva, míg a liget parkrésze nagyon rossz állapotban van, amelyen javítani fognak.

Baán László a műsorban beszélt arról is, hogy csaknem száz civil szervezettel működnek együtt a munka során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.