Orvosolniuk kell

MNB: 1,5 millió forintos bírság a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezetnek pénzforgalmi jogszabálysértések miatt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 1,5 millió forintra bírságolta a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezetet pénzforgalmi jogszabálysértések miatt.

2015.05.12 17:20MTI

Az intézménynek az MNB kötelezése alapján legkésőbb 2015. június közepéig orvosolnia kell az általa elkövetett pénzforgalmi jogszabálysértéseket.

Az MNB kedden kelt határozatában megállapította, hogy a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet nem teljesítette határidőre a jegybank tavaly év végén hozott határozatában előírt egyes kötelezettségeket, így továbbra is megsértette a pénzforgalom lebonyolításáról szóló MNB rendeletnek az ügyfél fizetési számláján jóvá nem írható fizetési műveletek visszautasítására, az ügyfelek fizetési számláján a jóváírási értéknap alkalmazására és az ügyfelek javára beérkező fizetési műveletek összegének az ügyfelek haladéktalan rendelkezésére bocsátására vonatkozó előírásait.

A jegybank keddi határozatában kötelezte a takarékszövetkezetet, hogy a pénzforgalom lebonyolításáról szóló MNB rendeletben foglaltaknak való megfelelést 2015. június 15-ig biztosítsa, és egyben 1,5 millió forintos bírság megfizetésére is kötelezte a takarékszövetkezetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.