Eurovíziós Dalfesztivál

Meleg párok és szivecskék a közlekedési lámpákon Bécsben

A közelgő Eurovíziós Dalfesztivál, a Life Ball jótékonysági bál, valamint a júniusi melegfelvonulás alkalmából egy alak helyett két azonos nemű figura és szív látható több tucatnyi bécsi gyalogos közlekedési lámpán.

2015.05.12 11:50MTI

Az osztrák főváros csaknem 50 jelzőlámpájának ábrája változik meg, új ábrájú lámpa működik már a Bécsi Egyetem közelében lévő Schottentor megállónál. A bécsiek így akarják felhívni a figyelmet a toleranciára és az elfogadásra.

A város illetékesei szerint a "páros lámpák" nemcsak az elfogadásra hívják fel a figyelmet, hanem a közlekedésben is nagyobb odafigyelésre késztetnek. Mostantól ugyanis egy kísérletbe is kezdenek, azt vizsgálják majd, hogy milyen gyakran mennek át a piros jelzésnél a gyalogosok a zebrán.

A Kronen Zeitung című osztrák újság értesülése szerint a városnak 63 ezer euróba (több mint 19 millió forintba) kerülnek az új lámpák, amelyek június végéig működnek a bécsi gyalogátkelőknél.

Az Eurovíziós Dalfesztivál alkalmából a homoszexualitáshoz kapcsolódva több programot is szerveznek az osztrák fővárosban, a legtöbb esemény a fesztivál hetében, május 18. és 23. között zajlik.

Az egyik rendezvényen szakértők azt vizsgálják, hogy a dalszövegek mennyire gerjesztik a homofób és egyéb kirekesztő érzületeket, ezeknek milyen hatásuk lehet a hallgatóságra.

Május 20-án és 22-én a bécsi Városházán tartanak vezetést, amelyen az épület történetével, az ott zajló munkával és intézkedésekkel is meg lehet ismerkedni. Bemutatják a nemek közötti egyenlőséget célzó és antidiszkriminációs politikai intézkedéseket, valamint a bécsi LMBT-szubkultúra történetét is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.