Ellátás

Szijjártó: Azerbajdzsánból biztosan jön majd földgáz Európába

Minden más elképzelés az európai gázellátás diverzifikálásáról egyelőre csak hosszú távú terv, álom a külügyminiszter szerint.

2015.04.22 13:28MTI

Azerbajdzsánból biztosan fog érkezni földgáz Európába, minden más elképzelés az európai gázellátás diverzifikálásáról egyelőre csak hosszú távú terv, álom – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, a magyar-azeri gazdasági vegyes bizottság kétnapos ülése után.

Azerbajdzsánból, a Sah Deniz gázmezőről a transzadriai (TAP) és transzanatóliai (TANAP) vezetéken keresztül biztosan fog érkezni földgáz Európába, Azerbajdzsán ezért az európai energiabiztonság szempontjából kiemelten fontos partner - hangsúlyozta a Shahin Musztafayevvel, az azeri kormány gazdasági ipari miniszterével tartott közös sajtótájékoztatón.

Az európai energiabiztonság megteremtéséhez diverzifikációra van szükség, vagyis arra, hogy minél több forrásból érkezzen földgáz Európába – fűzte hozzá Szijjártó Péter.

Shahin Musztafayev kijelentette: egy év múlva az európai piacon lesz az azeri földgáz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.