Szabad vasárnap

Felére esett a mozis plázák vasárnapi forgalma

A szokásos forgalom fele sem valósult meg a mozival rendelkező bevásárlóközpontokban azon a vasárnapon, amikor a zárva tartást elrendelő törvény miatt először nem nyitottak ki az üzletek.

2015.03.31 07:32MTI

Balatoni Judit, a Magyar Bevásárlók Szövetsége főtitkár a Napi Gazdasággal közölte, hogy kevesebb mint felére esett vissza azon bevásárlóközpontok forgalma, amelyek mozival rendelkeznek, és nyitva voltak március 22-én az első, a vasárnapi zárva tartást előíró törvény által valóban érintett napon.

A főtitkár hozzátette: a mozival nem rendelkező plázákban az üzletek kevesebb mint 10 százaléka, a mozis házakban 17-26 százaléka nyitott ki, a vásárlókat fogadó üzletek nagy többsége vendéglátó volt, ezt követték a szolgáltatók és azon üzletek, amelyek nem esnek a törvény hatálya alá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.