312 találkozási pont

Eddig 20 ezren jelentkeztek az idei TeSzedd! akcióra

Eddig 20 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! országos szemétgyűjtési akcióra, a szervezők 312 találkozási pontot hagytak jóvá.

2015.03.28 16:30MTI

A TeSzedd! akciót már ötödik alkalommal rendezik meg, ebben az évben május 15. és 17. között várják az önkénteseket - hívta fel a figyelmet az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság.

Az országos akció keretében a kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető, zsákban elszállítható háztartási jellegű hulladék gyűjtése történik, a szemétszedéshez az eszközöket a szervezők biztosítják. A helyi akciókat szervező helyi koordinátorokat felkészítik a szemétgyűjtés biztonságos lebonyolítására, és gondoskodnak az összegyűjtött szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról is.

A TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció keretében az elmúlt négy évben több ezer tonna illegálisan lerakott, eldobált szemétet szedtek össze. Tavaly 180-200 ezer önkéntes összesen 2200 tonna, körülbelül 8800 köbméter szemetet gyűjtött.

Regisztrálni az akció weboldalán, a www.teszedd.hu oldalon lehet május 7-ig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.