Eredménytelenség

A Raiffeisen mintegy 115 milliárd forint veszteséggel zárta a tavalyi évet

A Raiffeisen Bank 114,7 milliárd forint adózás utáni veszteséget ért el tavaly, 2013-ban 31,2 milliárd forint volt a bank hasonlóan számított vesztesége.

2015.03.26 20:13MTI

Heinz Wiedner, a bank vezérigazgatója Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: a bank Magyarországon marad, és ő arról sem hallott, hogy " a magyar kormány tárgyalt volna a magyarországi leánybank megvételéről ".

A pénzintézet tavalyi teljesítményére a rendkívüli tételek (a bankadó és az elszámolás) jelentősen hatottak, ugyanakkor a működési bevételek is 14 százalékkal, 74,2 milliárd forintra csökkentek.

A nettó kamatbevételek 18 százalékos csökkenését főleg a csökkenő kamatoknak tulajdonította a vezérigazgató, hozzátéve: a fair bankokról szóló törvény bevezetésére való felkészülés is csökkentette a kamateredményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.