Húsvétra inkább az internetről rendelünk

Webshopokba "menekülnek" az emberek a vasárnapi zárva tartás elől

Egy friss felmérés szerint az üzletek vasárnapi zárva tartása a webshopokra tereli a húsvéti játékvásárlókat.

2015.03.22 07:33MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/adamr

A több mint ezer fő részvételével készült felmérésből kiderült, hogy a válaszadók többsége, 64 százaléka webshopon keresztül fogja intézni a vásárlást. Közel negyedük szombaton, húsz százalékuk hétköznap napközben, közel 14 százalékuk pedig hét közben, a meghosszabbított nyitva tartás alatt tervezi a vásárlást. A cég az idén húsvétkor 125 millió forintos nettó forgalmat vár.

A közleményben Borhi János, a felmérést végző vállalat ügyvezetője kifejtette: tapasztalataik szerint a válság alatt a családok egyre kevesebbet költöttek játékra, de fordulatot hozott a 2014-es karácsonyi szezon. A cég kiskereskedelmi hálózata így tavaly mintegy 10 százalékos növekedéssel zárta az évet, és 1,4 milliárd forintos nettó forgalmat ért el. Az értékesítés felfutása a húsvét előtti utolsó hétre várható, ráadásul az éves forgalomnak akár 16-20 százalékát is jelentheti - tette hozzá Borhi János.

A kérdőív kitöltőinek 42 százaléka táblás játékokat vásárolna legszívesebben húsvétra, építőjátékot a válaszadók 38 százaléka venne, ügyességi és sportjátékot 33,54 százalék, babás-állatos szerepjátékra pedig közel húsz százalék költene. A távirányítós játékok, mobiltelefonok, táblagépek a szülők 15-16 százalékának körében népszerű húsvéti ajándékok.

Egy-egy gyereknek a válaszadók közel 44 százaléka 2 és 5 ezer forint közötti értékben vásárol játékot, negyede 5000-7500 forint között költ, 16 százalék pedig úgy gondolja, inkább 1000-2000 forintot költ gyerekenként. A válaszadók 35 százaléka szerint a gyerekek 500 forint körüli locsolópénzzel térnek haza, de 18 százalékuk úgy tudja, hogy akár 2-5 ezer, vagy 5000-7500 forint is lapulhat a zsebükben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.