Variációk adócsökkentésre

Gyurcsány ezermilliárdos tervről beszél

A következő két évben a GDP 4,5 százalékával szeretné a kormány csökkenteni az adóterheket - jelentette ki Gyurcsány Ferenc a Euromoney magazinnak adott nyilatkozatában.

2008.01.11 11:17Világgazdaság

A miniszterelnök úgy nyilatkozott, miközben a kormány továbbra is kitart amellett, hogy a költségvetési deficitet 2009-re 3,2 százalékra csökkentik, az adóterhek a négy-, illetve ötéves költségvetési stabilizáció során nem emelkednek majd. Ennek végrehajtásához mintegy ezer milliárd forintra lenne szükség – adta hírül a Reuters.

Mindeközben – mint arról a Világgazdaság beszámolt – a két kormánypárt a jelenleg is az adócsökkentési javaslatokról tárgyal. A szocialisták szerint összességében 200-250 milliárd forintot lehetne adó- és járulékcsökkentésre fordítani 2009-től, a liberálisok szerint akár 500-600 milliárd is lehetne az adószisztéma átalakítására fordítható összeg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.