Biztonságiöv-biznisz

Hétszáz új munkahelyet hoz létre az Autoliv

Biztonságiöv-gyárának bővítésével 700 új munkahelyet teremt Sopronkövesden az Autoliv svéd autóipari vállalat.

2015.02.23 16:54MTI
MTI/Krizsán Csaba

A fejlesztéssel, amelyet hétfőn jelentettek be Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, Európa legnagyobb biztonságiöv-gyára lesz a sopronkövesdi.

A jelenlegi, 19 ezer négyzetméteres gyártócsarnok mellé a tervek szerint 2018-ra megépül egy új, 15 ezer négyzetméteres egység. A 11 milliárd forintos beruházáshoz a magyar kormány 1,5 milliárd forintos támogatást biztosít kormánydöntés alapján.

Az Autoliv a jelentős fejlesztés mellett vállalta, hogy az alapanyagok területén 5 százalékról 20 százalékra, a gépek területén 30 százalékról 50 százalékra növeli a magyar beszállítók arányát - emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

MTI/Krizsán Csaba


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.