Inveszt

A Magyar Államkincstárnak év végén több mint 150 ezer ügyfele volt

A számlákon több mint 686 milliárd forint névértékű állampapír volt.

2015.02.11 12:05MTI

A Magyar Államkincstárban december végén több mint 150 ezer ügyfél rendelkezett értékpapír-nyilvántartási számlával, a számlákon több mint 686 milliárd forint névértékű állampapír volt - mondta Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke az intézmény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Dancsó József elmondta: a Kincstári Start-értékpapírszámlák száma tavaly december végén megközelítette a 66 ezret, amelyből a Babakötvény 2013. december 2-i indulása után mintegy 49 ezret nyitottak az előtakarékoskodni kívánó szülők.

Az eseményen Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára a szerdán közölt statisztikai adatokat kommentálva kedvezőnek ítélte a lakosság számára azt, hogy 1,4 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak januárban a tavalyi év első hónapjához képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.