Az ország szempontjából is jelentős

Ötmilliárdos hulladéklerakó rekultivációs projekt zárult le Egerben

Magyarország uniós csatlakozását megelőzően 2667 szemétgödör volt országszerte, szinte minden faluvégén állt egy szeméttelep. Ezek komoly környezeti terhelést jelentettek, szennyezték a vizeket, "elképesztő bűzhatással bírtak, a szél pedig mindenfelé hordta a hulladékot"

2015.02.10 16:49MTI

Nemcsak tájsebet gyógyító esztétikai beavatkozásról van szó, természetvédelmi és közegészségügyi szempontok is szerepet játszottak az ötmilliárd forintos hulladéklerakó rekultivációs programban - fogalmazott a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás beruházásának projektzáró rendezvényén kedden Egerben.

V. Németh Zsolt szavai szerint az Európai Unió és a magyar állam által száz százalékban finanszírozott beruházás nemcsak a térség, az ország szempontjából is jelentős.

Felidézte: Magyarország uniós csatlakozását megelőzően 2667 szemétgödör volt országszerte, szinte minden faluvégén állt egy szeméttelep. Ezek komoly környezeti terhelést jelentettek, szennyezték a vizeket, "elképesztő bűzhatással bírtak, a szél pedig mindenfelé hordta a hulladékot" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.