Lízingszövetség

Dübörög a járműlízing-üzletág

A magyarországi járműeladások növekedésében fontos szerepe jut a lízingtársaságoknak, az új személy- és kisteherautók közel 40 százaléka lízingkonstrukciók keretében kel el.

2015.02.02 16:48MTI

Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára hétfőn arra reagálva mondta ezt, hogy megjelentek az újautó-eladások legfrissebb januári statisztikái.

A lízingszövetség közleményében a Datahouse adatait idézi, amely szerint az év első hónapjában 4872 új személyautót helyeztek forgalomba, ami éves szinten 11,4 százalékos növekedés. A kisteherautók piaca jóval nagyobb mértékben nőtt, az 1360 forgalomba helyezés 55,6 százalékos bővülésnek felel meg.

Lévai Gábor rámutatott: összességében a legfontosabb kategóriákban a bővülés meghaladja a 18 százalékot, ez a növekedési tempó alig marad el a múlt év egészében elért 21 százalékos növekedéstől.

Úgy vélekedett, a haszonjárműveknél bekövetkezett növekedésben kulcsfontosságú a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramja, amelynek segítségével sok vállalkozás szerzett be új járművet.

A lízingszövetség főtitkára jelezte: a januári adatok arra utalnak, hogy tovább élénkül a járműpiac, ez pedig a lízingpiac gyarapodását eredményezi. A jövőben a gazdasági növekedés és a kkv-k fejlődése szintén hozzájárulhat a lízingpiac erősödéséhez - tette hozzá.

Hétfőn tette közzé az új gépjárművek eladására vonatkozó januári adatait a Jato Dynamics autóipari információ-szolgáltató cég és a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) is. A két szervezet statisztikái a Datahouse-éhoz hasonló mértékű piaci bővülést mutatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.