BÉT

Emelkedést várnak a szakértők a tőzsdén

A piac az Európai Központi Bank (EKB) csütörtöki döntésére vár, így alacsony forgalom várható.

2015.01.20 08:56MTI

Pozitív nyitásra és enyhe emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az MTI által megkérdezett szakértők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője pozitív nyitásra számít a magyar tőzsdén, a vártnál jobb kínai növekedési adatok után. A Mol kivételével, a vezető részvények erősödése várható - mondta.

Az elemző szerint a piac a csütörtöki Európai Központi Bank (EKB) döntésre vár, így alacsony forgalom várható.

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. elemzője a pozitív nemzetközi hangulat tükrében szintén emelkedésre számít a BÉT-en, valamint a határidős indexek is jelentős emelkedést vetítenek elő.

A Richter pozitív teszteredményről számolt be, ami segítheti árfolyamának erősödését kedden - mondta.

Trippon Mariann, a CIB Bank Zrt. vezető elemzője szerint a keddi délelőtti kereskedés hangulatát a negyedik negyedéves kínai GDP-adat, illetve az aktuális üzleti kondíciók megítélését tükröző német ZEW (Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung) index határozhatja meg.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 46,64 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 15 802,54 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 1,9 milliárd forint volt. A Mol ára 10 forinttal, 0,09 százalékkal 10 710 forintra csökkent, 585,1 millió forintos forgalomban. Az OTP 26 forinttal, 0,73 százalékkal 3580 forintra erősödött, forgalma 800,9 millió forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 2,14 százalékkal 334 forintra nőtt, forgalma 215,8 millió forint volt. A Richter árfolyama 34 forinttal, 0,99 százalékkal 3411 forintra esett, forgalma 182,7 millió forintot ért el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.