Takarékszövetkezetek

Lemondott egy tag az OTSZ elnökségi tagságáról

Lemondott Lepsényiné Török Ilona az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnökségi tagságáról. Dávid Ferenc, az OTSZ megbízott szóvivője azt mondta, tiszteletben kell tartani mindenkinek a döntését.

2015.01.16 11:07MTI

Lepsényiné Török Ilona - az MTI-hez is eljuttatott levele szerint - azért mondott le, mert nem tud azonosulni a szövetség elmúlt időszakban folytatott kommunikációjával, amely a takarékok nevében, ugyanakkor álláspontja szerint nem a takarékok érdekeit szem előtt tartva valósult meg.

A levelében Lepsényiné Török Ilona úgy fogalmazott: "... különösen károsnak tartottam Demján Sándor elnök úrnak a nyilvánosság bevonásával 2014 novemberében indított levelezését, amely alkalmas volt az ügyfelek és a takarékszövetkezeti termékeket értékesítő dolgozók megtévesztésére, valamint az ágazat iránti közbizalom meggyengítésére. A szövetség levelekben kifejtett álláspontjával, azok valóságtól távol álló tartalmával és stílusával nem értettem egyet."

Kifejtette, most, hogy az integráció átalakítása gyakorlatilag befejeződött, közös érdek a szektor megújulásának és a takarékszövetkezetek sikerességének minden eszközzel történő támogatása.

Dávid Ferenc, az OTSZ megbízott szóvivője az MTI megkeresésére elmondta, tiszteletben kell tartani mindenki, így Lepsényiné Török Ilona döntését is, hogy nem akar a testület tagja maradni, ha nem tud azonosulni a szövetség álláspontjával.

Hozzátette: ha mindez így van, akkor a lemondás tisztességes döntés volt részéről, ám ez nem változtatja meg a szövetség álláspontját.

Dávid Ferenc hangsúlyozta: Demján Sándor OTSZ-elnököt, és minden testületi tagot, a szövetség közgyűlése többször is felhatalmazott arra, hogy markáns módon képviselje azt az álláspont, amely szerint a takarékszövetkezeteknél az integrációs törvény óta lezajlott folyamat elfogadhatatlan.

Dávid Ferenc megismételte: a szövetségben azt gondolják, hogy a takarékszövetkezetek államosítása, majd később a privatizáció irányított, jogszerűtlen volt, szembe ment az általános szövetkezeti elvekkel, a tulajdonvédelemmel és a versenytörvényekkel, ami "elfogadhatatlan és erkölcstelen".

Lepsényiné Török Ilona lemondásával egy éven belül már a negyedik OTSZ tisztségviselő távozik hasonló okokból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.