Már meignt

Felfüggesztették a BTel értékpapírjainak tőzsdei kereskedését

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) átmenetileg felfüggesztette a Business Telecom (BTel) részvényeinek és kötvényeinek tőzsdei kereskedését szerdán, mivel a kibocsátó újra megsértette a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat.

2015.01.07 14:52MTI

A moratórium a jegybank által a BTel számára előírt tájékoztatás közzétételéig, de legfeljebb a január 13-i tőzsdezárásig marad érvényben.

Az MNB a szerdai határozatában 8,5 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére, egyúttal egy, a rendkívüli tájékoztatás körébe eső konkrét hír haladéktalan, de legkésőbb egy munkanapon belüli közzétételére is kötelezte a társaságot.

A jegybank ismételten figyelmeztette a BTelt, hogy a jövőben haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül tájékoztassa a nyilvánosságot, illetve az MNB-t is minden, a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírjai értékét vagy hozamát, illetve a társaság megítélését közvetlenül vagy közvetve érintő információról, és ezen információkról.

Az MNB közleménye emlékeztet, hogy a pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletét ellátó hatóság a BTelt 2013 nyarától a most közzétett határozatot is beleértve hét alkalommal figyelmeztette, illetve szólította fel jogszabályi kötelezettségei megfelelő teljesítésére. Ez idő alatt a mostanival együtt összesen 20 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a társaságra, 2014 novemberében pedig rövid időre felfüggesztette a BTel tőzsdei értékpapírjainak kereskedését.

A BTel részvényeit szerdán 11 óra után néhány perccel függesztették fel, utolsó árfolyamuk az intézkedés előtt 81 forint volt, 4 forinttal, 5,19 százalékkal magasabb az előző napi záróárnál. Az elmúlt egy évben a papír legmagasabb kötésára 1139 forint volt 2014 márciusában, a likviditási gondokkal küzdő társaság részvénye azóta folyamatosan veszített értékéből, az éves minimuma 39 forint volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.