Brent

Ötven dollár alá esett az olaj ára

Legutóbb 2009 májusában fordult elő, hogy 50 dollár alatt kereskedjenek a Brenttel.

2015.01.07 11:14MTI

Ötven dollár alá, azaz csaknem hatéves mélypontjára zuhant szerda reggel az északi-tengeri Brent könnyűolaj ára az Intercontinental Exchange (ICE) londoni jegyzésében.

A Brent februári szállításra hordónként (159 liter) 49,92 dollárba került közép-európai idő szerint kilenc óra körül, majd az ár visszaemelkedett a lélektani küszöbnek tekintett 50 dollár fölé, és azóta is e szint körül ingadozik.

Legutóbb 2009 májusában fordult elő, hogy 50 dollár alatt kereskedjenek a Brenttel.

A Brent 51,10 dolláron zárt kedden. A szerdai kereskedésben eddig 49 dollár 70 cent és 51 dollár 26 cent között alakult a jegyzés.

Tíz órakor 49 dollár 98 centen kereskedtek a Brenttel, ami 1 dollár 12 centes, 2,20 százalékos esést jelent. Ugyanekkor a New York-i árupiac elektronikus jegyzésében a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate amerikai könnyűolajfajta ára februári szállításra hordónként 47,07 dolláron állt, 1,77 százalékkal, 85 centtel lett olcsóbb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.