A gazdasági élet szereplőitől kérnek segítséget

Kiürült a balatoni vízimentők kasszája

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) felélte minden tartalékát, ezért a gazdasági élet szereplőihez fordul segítségért, hogy támogassák az egyesületet, a jövőben pedig normatívvá váló költségvetési támogatásban is reménykedik, hogy be tudja tölteni a szerepét a balatoni vízbiztonsági programban - nyilatkozta Tar Mihály, a szakszolgálat szóvivője .

2008.09.15 08:00MTI

A szóvivő hangsúlyozta, a Balatonon ősszel is szükség van a vízimentőkre, hiszen sok a horgász, a vitorlázó és szörfös. Önkéntesek segítségével, csökkentett létszámmal, de továbbra is biztosítják a 24 órás szolgálatot. A múlt hét végén egy kajakverseny idején feltámadt másodfokú szél miatt több résztvevőt kellett kimenteniük, de a mostani hétvége békésnek bizonyult.
 
A VMSZ civil szervezet, amely eddig a magánszféra felajánlásaiból és pályázati pénzekből tartotta fenn magát, de az utóbbi években sokat fejlődött, szervezetten látva el állami feladatot az üdülőövezetben. A kiegyensúlyozott működése érdekében szükség lenne arra, hogy a jövőben költségvetési tétel legyen a normatív állami támogatása, amit a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) és több balatoni turizmusban érintett szervezet is támogat - mondta Tar Mihály. 

Beszámolója szerint a BFT közreműködésével tavaly nyáron kapott 12 millió forintos állami gyorssegély, a civilek adományai, valamint a megszerzett pályázati források idén épp, hogy kitartottak nyár végéig, a továbbiakban azonban nem biztosított a VMSZ működése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.