KSH

Októberben 351 millió euró volt a külkereskedelmi többlet

A külkereskedelmi mérleg aktívuma 5,3 milliárd eurót tett ki, ami 240 millió euróval volt kevesebb az előző év azonos időszakában mértnél.

2014.12.23 09:26MTI

Októberben az export euróban számított értéke 2,2 százalékkal csökkent, míg az importé 2,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A külkereskedelmi mérleg többlete 351 millió euró (107 milliárd forint) volt, 345 millió euróval (98 milliárd forinttal) több, mint tavaly októberben - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

A második becslés szerint 2014 októberében a kivitel értéke 7,5 milliárd eurót, a behozatalé 7,2 milliárd eurót tett ki.

Az év első tíz hónapjában a kivitel értéke 70,4 milliárd euró, a behozatalé 65,1 milliárd euró volt. A külkereskedelmi mérleg aktívuma 5,3 milliárd eurót tett ki, ami 240 millió euróval volt kevesebb az előző év azonos időszakában mértnél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.