Amíg tart a vizsgálat

A Széchenyi Programiroda kifizeti a svájci alap nyertes pályázóit

A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. kifizeti a svájci alap nyertes pályázóit, amíg tart a szabálytalansági vizsgálat az Ökotárs Alapítványnál.

2014.12.19 15:33MTI

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára jelezte: a kormány pénteken megállapodott erről az illetékes svájci kormányzati szervvel.

Kifejtette, hogy ameddig tart a szabálytalansági vizsgálat az Ökotárs Alapítványnál, addig a szervezeten keresztül nem lehet a nyertes alapítványokat, civil szervezeteket, egyesületeket kifizetni. Jelen megállapodással a több tucat szervezetet nem éri hátrány, az állami cégen keresztül kifizetik az elnyert forrásokat - mondta Csepreghy Nándor.

A Miniszterelnökség a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) felszólítására kezdeményezett a norvég és svájci alapok kapcsán szabálytalansági eljárást, mert a források elszámolásánál kettős finanszírozás állhat fenn.

A gyanú szerint a mintegy 1,3 milliárd forintot kezelő alapítványi konzorcium a pályázati költségek számláit mind a Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapprogram, mind a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) támogató szervezet felé benyújtotta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.