KSH

Októberben 5,7 százalékkal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak

Az év első kilenc hónapjában a mezőgazdasági termelői árak 7,4 százalékkal csökkentek 2013 azonos időszakához képest.

2014.12.12 09:56MTI

A mezőgazdasági termelői árak 5,7 százalékkal mérséklődtek az előző év azonos időszakához viszonyítva októberben, a növényi termékek 6,1, az élő állatok és állati termékek 5,2 százalékkal kerültek kevesebbe - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Az idén az első tíz hónapban 6 százalékos volt a mezőgazdasági termelői árak csökkenése az előző év azonos időszakához képest, a növényi termékeknél 9,4, az állati termékeknél 0,4 százalékos volt az árcsökkenés.

Az idén szeptemberben a mezőgazdasági termelői árak 5,1 százalékkal mérséklődtek az előző év azonos időszakához viszonyítva, a növényi termékek ára 6,2, az élő állatok és állati termékeké 3,5 százalékkal csökkent. Az év első kilenc hónapjában a mezőgazdasági termelői árak 7,4 százalékkal csökkentek 2013 azonos időszakához képest, növényi termékeké 11,7 százalékkal esett vissza, az élő állatok és állati termékeké 0,1 százalékkal emelkedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.