ÉVOSZ-közgyűlés

Növekedésnek indult az építőipar

"A 2013-as elrugaszkodás után az idén már növekedésnek indult az építőipar, bár a megrendelések zömét az állam adta út- és vasútépítésre és alacsony volt a bázis, de mégiscsak kétszámjegyű emelkedést ért el az ágazat."

2014.12.11 11:54MTI
Forrás: MTI

Az építőipar teljesítményét és javuló kilátásait méltatta Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) megalakulásának 25 éves jubileumi közgyűlésén csütörtökön, Budapesten.

Latorcai János hangsúlyozta, hogy a 2013-as elrugaszkodás után az idén már növekedésnek indult az építőipar, bár a megrendelések zömét az állam adta út- és vasútépítésre és alacsony volt a bázis, de mégiscsak kétszámjegyű emelkedést ért el az ágazat.

A mélyponthoz képest az ágazatban 12 ezerrel többen dolgoznak, a további növekedésnek pedig alapot ad az, hogy az állam növeli a lakásépítési és -felújítási támogatásokat - tette hozzá.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pedig azt hangsúlyozta, hogy az építőiparra is hatással lesz, hogy a 2020-ig rendelkezésre álló uniós támogatásból és nemzeti önrészből, együtt 12 ezer milliárd forintból 360 milliárd jut a kkv-k technológia fejlesztésére és kapacitásbővítésére.

Az uniós pályázatokat gyorsítja és egyszerűsíti az, hogy 20 millió forintos támogatás igényléséig nem kell biztosítékot bemutatni a cégeknek - idézte fel a miniszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.