Alábbhagy a hazárd kedv?

Csökkenő bevétel a Szerencsejáték Szövetség tagjainál

Folyamatosan csökken a Magyar Szerencsejáték Szövetségbe tömörült, nyerőgépeket üzemeltető vállalkozók bevétele az idén, tavaly a nyerőgép-piac játékból származó árbevétele mintegy 90 milliárd forintot tett ki, a 2006. évi 87 milliárd forint után.

2008.09.12 08:46MTI

Az elnök szerint az idén minden hónapban csaknem 1 százalékos forgalomcsökkenést könyveltek el a vállalkozók az előző év azonos időszakához képest, aminek hátterében a szűkülő fizetőképes kereslet áll. A korábbi években a pénznyerő-piac árbevétele évről-évre 20 százalék körüli mértékben nőtt, ez a tendencia már néhány éve - 2004-ben - megtört. 

A Magyarországon működtetett pénznyerő automaták száma tavaly tovább csökkent: 2007-ben 30.485 nyerőgép működött Magyarországon, szemben az előző évi 30.693-mal. A magyar szerencsejáték szervezők tavaly 40 milliárd forint játékadót fizettek be az államkasszába, ez megegyezett a 2006-os mértékkel. A játékadó-bevétel 2005-ben mintegy 36 milliárd forint volt. Schreiber István jelezte: a szövetség szeretné elérni a szakma számára a méltányosabb és reálisabb adóztatást. Az elnök beszámolt arról, hogy az idén a Szerencsejáték Szövetség átfogó felmérést készíttet a játékszenvedély-betegségről, valamint a betegség megelőzése érdekében tanácsadást is szervez az érintetteknek. 

Erre több millió forintot szán a szervezet. Addiktológiai intézmények felmérése szerint Magyarországon mintegy 50 ezerre tehető a szerencsejáték-függők száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.