BÉT

Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten

Az előttünk álló héten pedig csaknem minden napra jut fontos magyar makrogazdasági adat.

2014.12.07 21:30MTI

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma magasabb volt az előző hetihez képest, a vezető részvények ára emelkedett, a BUX is nőtt.

A BÉT részvényszekciójának forgalma 19,6 milliárd forint volt az előző heti 17,3 milliárd után.

A BUX 2,32 százalékkal emelkedett egy hét alatt, pénteken 17 751,87 ponton zárt.

Hétfőn a magyar részvénypiac alulteljesítő volt, nagyobb mértékben csökkentek az árak, mint a külföldi börzéken általában. A BUX másfél százalékot gyengült a vezető papírok árfolyamai 1,0-2,7 százalék között mérséklődtek.

Kedden fél százalékos erősödéssel korrigálta a BÉT a hétfői árcsökkenést. A Mol 15, az OTP 17, a Richter 49 forinttal emelkedett.

Szerdán gyenge forgalomban a BUX további fél százalékot erősödött. A vezető részvények minimálisan drágultak.

Csütörtökön az európai tőzsdei árak esése ellenére - amit az Európai Központi Bank (EKB) a piacokon csalódást kiváltó intézkedésének tulajdonítottak a szakértők - a BUX emelkedett.

Pénteken a pozitív nemzetközi hangulat húzta a magyar börze árait is. Így a BUX 2 százalékot erősödött.

A héten a vezető részvények közül az OTP 2,87 százalékot emelkedett, pénteken 4080 forinton zárt az előző pénteki 3966 forint után.

A Mol 2,35 százalékkal nőtt a héten, pénteken 12 180 forinton fejezte be a kereskedést.

A Magyar Telekom papírjai 4,42 százalékkal magasabb árfolyamon zárták a hetet, mint az előzőt, pénteken a részvény 354 forintot ért.

A Richter 0,91 százalékos emelkedést ért el a héten, pénteken 3870 forinton zárt.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 0,45 százalékkal nőtt a héten, 1475,32 pontot ért el pénteken.

A CIB Bank szakértőinek előrejelzése szerint csaknem minden napra jut fontos magyar makrogazdasági adat az előttünk álló héten. A novemberi költségvetési egyenleggel kezdődő sorozat után az októberi külkereskedelmi egyenleg következik. Ezek az adatok várhatóan - a bank szakértői szerint - megerősítik a relatíve kedvező belső- és külső egyensúlyi pozíciókról alkotott eddigi képet. Csütörtökön a fogyasztói árindex novemberi adata következik, ami egyelőre még nem jelzi az emelkedő trend kezdetét - teszik hozzá. Pénteken pedig megismerhető lesz az előzetes formában már publikált októberi ipari termelési adat háttere.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.