Piacmozgató adatok

Inflációs és külkereskedelmi adatok várhatók jövőhéten

A következő héten is számos piacmozgató makrogazdasági adat jelenik meg világszerte, az inflációs jelentésekből és a külkereskedelmi forgalmat mérő statisztikákból lesz több a szokásosnál.

2014.12.06 15:12MTI

Hétfőn a harmadik negyedéves japán bruttó hazai termék (GDP) adatának publikálásával veszi kezdetét a hét. Kínában megjelenik a novemberi külkereskedelmi mérleg adata, Németországban az októberi ipari termelés statisztikája, a Sentix gazdaságkutató pedig ismerteti decemberi eurózónás hangulatindexét.

Európában az eurózónás tagországok pénzügyminiszterei találkoznak, hogy megvitassák 2015-ös költségvetési terveiket. Az Európai Központi Bank (EKB) nem sokkal később adatokat ad ki eszközfedezetű kötvényvásárlási (ABS) programjának eddigi eredményeiről.

Az Egyesült Államokban közben újabb vita várható a kongresszusban az amerikai költségvetésről. Kedden a német és a francia októberi külkereskedelmi forgalom statisztikája jelenik meg, ezeket leszámítva a nagy-britanniai októberi ipari és feldolgozóipari termelés adata lesz fontosabb.

Szerdán és csütörtökön az inflációs jelentések dominálnak. Szerdán a kínai, csütörtökön a német és a francia fogyasztói árak novemberi változásáról jelennek meg új számok. Ezeket egészíti ki csütörtökön a novemberi amerikai kiskereskedelmi forgalom statisztikája, és a szokásos heti amerikai munkanélkülisegély-igénylések számának változása. Pénteken ismét több makrogazdasági adatra lehet számítani.

Spanyolországban és Franciaországban kiadják a novemberi inflációs adatot. Kínában a novemberi ipari termelés, az Egyesült Államokban a novemberi termelői árindex jelenik meg.

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat délelőtt ismerteti az eurózónás foglalkoztatottságra vonatkozó 2014-es harmadik negyedéves felmérését, illetve az eurózónás októberi ipari termelés számait. Délután a Reuters hírügynökség és a Michigan egyetem decemberi amerikai fogyasztói hangulatmutatója lesz az utolsó fontosabb heti makrogazdasági adat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.