KSH

A részletes adatok is 3,2 százalékos GDP-növekedést mutatnak

A bruttó hazai termék (GDP) 3,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az idei harmadik negyedévben. A GDP a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 0,5 százalékkal nőtt az előző negyedévhez viszonyítva.

2014.12.03 09:24MTI

A termelési oldalon a feldolgozó ipar 6,2, az építőipar 11,6 százalékos éves összevetésű növekedése táplálta az emelkedést, a felhasználási oldalon a beruházások 13,2, illetve az export 7,9 százalékos növekedése volt meghatározó - erősítette meg részletes jelentésében az előzetes adatokat szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.