Cserélni kell

Egy hónap múlva lejárnak a régi őstermelői igazolványok

Ha jövőre is őstermelői tevékenységet kívánnak folytatni, december 31-ig új, barna színű igazolványra kell cserélniük papírjaikat azoknak az őstermelőknek, akik 2009. január 1. és 2012. december 31. között váltottak ki őstermelői igazolványt, vagyis a régi típusú, zöld okmánnyal rendelkeznek.

2014.12.01 17:06MTI

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) közleményében ismerteti: az FM a 2012. évi egyszerűsítési eljárással bevezette a 3 évre szóló őstermelői igazolvány kiváltásának lehetőségét, amivel korlátozni kellett az okmányok hatályát. Az igazolvány cseréje elsősorban az adó- és társadalombiztosítási szabályoknak való megfelelés miatt fontos.

Az okmányok hatályának megszűnésével az érintett gazdák elveszíthetik őstermelői státuszukat. A mezőgazdasági őstermelői igazolványok kiadását, érvényesítését, cseréjét 2014. január 1-jétől a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) végzi.

Akik még nem cserélték le igazolványukat, tevékenységük szabályszerű végzése érdekében mielőbb, de legkésőbb 2014. december 31-ig jelentkezzenek falugazdászuknál az új okmányok kiváltása érdekében - kéri a tárca. További információ a falugazdászok elérhetőségéről a NAK honlapján (www.nak.hu) található.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.