Légi közlekedés

Több milliárdos bevétel-növekedés a HungaroControlnál

A légi forgalom erősödésével a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. növekvő árbevételre és nyereségre számít 2014 év végén és 2015-ben - közölte a szakszolgálat.

2014.11.13 19:15MTI

Közlésük szerint a szakszolgálat 2013-as árbevétele 30,47 milliárd forint volt, idén pedig 32,6 milliárdos bevételre számítanak. A HungaroControl adózás előtti eredménye várhatóan meghaladja a korábban tervezett 2,55 milliárd forintot.

Megjegyezték, hogy a 2015-ben a növekvő légi forgalom mellett az ideihez hasonló árbevételre számítanak. Ez különösen jelentős eredmény annak fényében, hogy a válság számottevően visszavetette a légi forgalmat, majd az észak-afrikai és közel-keleti politikai instabilitás és a folytatódó európai gazdasági krízis gyakorolt erősen érzékelhető negatív hatást az ágazatra - áll a közleményben. Hozzátették: mindezt tetézte a piac legfontosabb szereplőjének, a Malévnek 2012-ben bekövetkezett leállása is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.