Újdonság a pórusbeton helyett

Forradalmasított hőszigetelés

Az újrahasznosított polisztirolból és speciális kötőanyagokból öntött, nem éghető, A2 tűzvédelmi besorolású, kiváló hőszigetelő tulajdonságú, speciális könnyűbeton darabolásával, méretre vágásával olyan építőipari termék előállítását célozta meg a GENÉV Kft., amely forradalmasítja az utólagos hőszigetelést, táblás hőszigetelés formájában.

2014.03.10 20:17ma.hu

Ez a tömbből vágott tégla formátum teljes mértékben kiválthatja a pórusbeton elemeket, mint például a közkedvelt Ytong téglát, amelynek hőszigetelő képessége csupán negyede az általunk fejlesztendő speciális könnyűbeton téglának.

A passzívház tulajdonságokat közelítő könnyűszerkezetes építési technológiánál a speciális könnyűbeton tégla merev, de ugyanakkor rugalmas építőanyag, mégis kiváló hőszigetelő és sok egyéb tulajdonsággal bíró kitöltő szerepet játszik a hagyományos ásványgyapottal szemben.

Válaszfalak építésére is szolgáló, akár több elválasztó elem kivitelben is beépíthető, ezzel szintén jelentős piaci szerephez jut. A tömbből kivágott, kialakított egyedi formák a műemlékvédelmi oltalom alatt álló épületek felújításánál tölthetnek be meghatározó szerepet.

A GENÉV Generál Ingatlanforgalmazási Építőipari Vállalkozási Korlátolt Felelősségű Társaság eredményesen pályázott az Új Széchenyi terv keretén belül megjelent Kutatási és Technológiai Innovációs Alap Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása (KTIA 2013-PIAC_13) tárgyú pályázatán.

A Genév Kft. 2002-ben alakult egy villamosipari kivitelező magból a villamosipari szolgáltatások igényeinek kielégítésére. Az eredményesen végzett épület villamossági munkákhoz kötődő építés-szerelése fokozódó igénye a profil-, a kapacitás bővítés irányába való elmozdulást kikényszerítve eredményezte, hogy a társaság - mint kivitelező szervezet - arculata építőipari jelleget öltött. Dinamikus fejlődésének köszönheti, hogy jelenleg az építőipar komplex faladatainak ellátását már középvállalati szinten tudja teljesíteni.

A társaság elkötelezte magát az MSZ EN ISO.9001:2001 minőségügyi menedzsment rendszer működtetése mellett. A rendszert bevezette és a szabvány előírásainak megfelelően eredményesen működteti. Megfelelőségét az MMR 347 számú tanúsítványa dokumentálja. A munkákat zömében saját kapacitással végzi, a speciális szaktudást és technikát igénylő feladatok egy részét egy jól szervezett struktúrában működő partnerhálózat közreműködésével látja el, melyet minden esetben a Genév Kft. koordinál. Tevékenységét fővállalkozóként gyakorolja, de esetenként társ-, illetve alvállalkozóként is közreműködik szabad kapacitásától függően egyes beruházások megvalósításában.

Vállalt munkáit a vezetőség irányítása mellett saját szakembereivel, speciális vagy nagy volumenű szakmai munkák esetén minősített alvállalkozók bevonásával végzi. Cégünk széleskörű, állandósult beszállítói körrel tart kapcsolatot. E beszállítói kör társaságunk szempontjából jelentősebb képviselői minősített beszállítók. Velük a permanens kapcsolat, a kölcsönösen rugalmas hozzáállás biztosítja a megfelelően folyamatos anyagellátást - esetenként a rendkívüli sürgős megoldásoknál is - ami jelentősen hozzájárul vállalásaink sikeres teljesítéséhez.

Az építőipari fővállalkozások mellett a társaság továbbra is fogékony az olyan különleges szakmai feladatokra, amelyeknek megoldásában, elvégzésében már jelentős szakmai múltra tekint vissza. Nagy hangsúlyt fektet a villamosipari, távközlési hálózatok telepítése, szerelése és felújítása során szerzett tapasztalatok további hasznosítására. Ezekhez kapcsolódnak továbbra is az érintésvédelmi-, villámvédelmi mérések is a velük járó új, vagy javítási munka igényükkel, melyek elvégzésére mindenkor készséggel rendelkezésre állunk. A munkák vállalása és kivitelezése során vállalatunk minden esetben maximálisan igyekszik alkalmazkodni a megbízói igényekhez!

Partnereink igényeinek és körülményeinek figyelembevételével – szükség esetén – a munka tárgyát képező létesítmény folyamatos üzemeltetése mellett, az általa igényelt anyagok felhasználásával végezzük az építés-szerelési munkákat, hogy gazdálkodásukban, termelésükben a fennakadások, károk elkerülhetővé váljanak. Partnerhálózatunk révén – koordinálásunk mellett – a jelzett létszámot mindig optimális mértékben tudjuk a feladatokhoz igazítani. Hét mérnök, két technikus, harminc szakmunkás és tíz segédmunkás.

A projekt címe: „Újrahasznosított és speciális alapanyagok felhasználásával előállított, innovatív építőipari termékek kutatás-fejlesztése”

A projekt megvalósításának helyszíne: Szeged

Projekt indítása: 2013. 11. 01.

Projekt zárása: 2015. 04. 30.

Elnyert támogatás összege: 449.590.920 Ft

A döntés dátuma: 2013. 11. 28.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.